به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا باهنر دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین، در ضیافت افطاری این تشکل که عصر امروز (پنج شنبه) در مجتمع آدینه تهران برگزار شد، اظهار داشت: وظیفه کنش گران سیاسی، فرهنگی و اجتماعی این است که تحلیل واقع بینانه از مسایل پیرامونی خود داشته باشند و سعی کنند تا وضع موجود را عادلانه وعالمانه تحلیل کنند.
وی افزود: نه باید تحلیل ها را به سمت خوش بینی سوق دهیم و نه اینکه از مجموع اخباری که معمولا تحت تاثیر آن ها قرار می گیریم، به کج راهه هایی برویم و مسیری را انتخاب کنیم که دشمن برای ما طراحی کرده است.
باهنر تصریح کرد: عبور موفق و بی دغدغه از این تحولات و برنامه های حقیقی و یا فیلم نامه هایی که طراحی می شود، به تدبیر، هم اندیشی، گفتگو و تعامل سازنده دارد که بعضا به آن ها توجه نمی کنیم.
وی با اشاره به خروج آمریکا از برجام اظهار داشت: اتفاقی که افتاد، تصمیم علنی و روشن هیات حاکمه آمریکا در بیرون رفتن یک جانبه از قراردادی بین المللی، همه جانبه و مورد تایید سازمان ملل بود؛ باید آثار واقعی و تبلیغاتی آن را ببینیم. باید وظیفه خود را کشف کنیم و ببینیم باید چه کار کنیم. این وظیفه باید مبتنی بر تحلیل های واقع بینانه و تجربه از عملکرد خود و دیگران در گذشته باشد.
باهنر گفت: خروج آمریکا از برجام، قابل پیش بینی بود. در مجموع دست اندرکاران حاکمیتی ایران، عموما عدم اعتماد جدی، بین خود و هیات حاکمه آمریکا می دیدند؛ اگر چه این افراد تازه به حکومت رسیده در آمریکا، علی رغم اینکه هیچ فرقی در استراتژی هایشان با یکدیگر ندارند اما تاکتیک ها و روش های متفاوتی دارند.
وی افزود: اولین بار است که یک رییس جمهور صد در صد کاسب و تاجر و بلندپرواز، سیاست های کلی آمریکا را به دست گرفته است. تشنج و تغییرات مداومی هم که در همکاران آقای ترامپ دیده می شود، نشان می دهد که رییس جمهور آمریکا می خواهد تاکتیک هایش نسبت به حکومت های قبلی این کشور متفاوت باشد.
باهنر اضافه کرد: سیاست های قبلی آمریکا به هیچ وجه تغییر نکرده است؛ آمریکا همواره در پی زورگویی و برخوردهای استکباری با غیر آمریکایی ها اعم از شرقی و غربی و جهان اول و جهان سوم بوده است. اصولا این ها به غیر آمریکایی، نگاه ویژه ای دارند.
باهنر گفت:پس از خروج آمریکا از برجام، سخنرانی پر از تضاد وزیر خارجه این کشور، حاوی یک بحث جدید بود که باید با دقت به آن نگاه و مسیر خود را محکم تر و جدی تر و بر مبنای تحلیل واقع بینانه انتخاب کنیم.
وی اظهار داشت: در این تردیدی نیست که فعلا هیات حاکمه آمریکا، تحلیل های خود درباره ایران را عمدتا از زبان منافقین می گیرند که قسمت عمده ۱۸ هزار شهید ترور ما در طول ۴۰ سال گذشته، عمدتا حاصل عملکرد سفاکانه این گروه بی رحم بوده است.
باهنر گفت: امروز سیاست های آمریکا بر مبنای تحلیل های منافقین پیش می رود. آمریکا یک بار می گوید ما در پی تغییر نظام و بار دیگر می گوید در پی تغییر رفتار نظام هستیم اما واقعیت این است که از نظر محتوایی، تغییر رفتار نظام، با تغییر نظام تفاوتی ندارد.
وی تصریح کرد: ما معتقدیم اگر نظام برخی رفتارهایش را کنار بگذارد و اجازه برخی دخالت ها را به دشمن بدهد، دیگر جمهوری اسلامی نیست. همه قدرت های قبل از ترامپ، تمام تلاش خود را کردند اما نه تنها طرفی نبستند بلکه روز به روز نسبت اقتدار میان ایران و آمریکا به نفع ایران تغییر کرد، اما این ها می خواهند بار دیگر تجربه کنند.
نماینده سابق مجلس با اشاره به بیانات روز گذشته مقام معظم رهبری در جمع کارگزاران نظام گفت: نکاتی که رهبری فرمودند را مسئولین و در رأسش خود ما، باید آویزه گوشمان کنیم. مدت هاست که جنگ رسمی علیه ایران از وزارت دفاع آمریکا به وزارت خزانه داری این کشور منتقل شده است.
باهنر گفت: این ها در مسایل تحریمی، علیه هر حکومت و قدرتی که تصمیم بگیرند، امیدشان بسیار بالاست. در دوره قبل، از عنوان تحریم های فلج کننده استفاده می کردند و یک سری تحریم هایی ایجاد کردند و فشارهایی هم به ملت ایران آمد. تجربه نشان داده، اتخاذ نصف این فشارها، برخی حکومت های دیگر را کاملا تسلیم کرده است.
وی بیان داشت: این ها بسیار امیدوارند که حرکت دادن فرماندهی جنگ از طرف پنتاگون به خزانه داری، بتواند توفیق های زیادی به همراه داشته باشد. در طول ۴۰ سال گذشته، زمانی نبوده که ایران مورد تحریم های قدرت های بزرگ نباشد اما ما همه این برهه ها را گذرانده ایم.
باهنر گفت: برخی اتفاقات از داخل کشور به اطلاع آن ها می رسد که نشان از نارضایتی دارد؛ اتفاقاتی که در بعضی شهرستان ها مانند کازرون می افتد که ناشی از بی تدبیری و دیوانگی - نمی خواهیم بگوییم خیانت - برخی مسئولین است، در حالیکه ما معتقدیم بسیاری از این مسائل را می شود پیش بینی کرد و به استقبالشان رفت.
وی افزود: حداقل باید گمان برد که یک طرف دعوا فرمانداری یا نماینده مجلس قرار دارد، یعنی این ها سر یک مساله کم اهمیت یا بی اهمیت، آنچنان مساله را تند و تیز و پرخاشگرانه می کنند که این اتفاقات را به دنبال دارد که واقعا جای تاسف است.
باهنر اظهار داشت: مطالبات ما در برجام از ۵+۱ کاملا روشن بوده و جای هیچ تحلیل و تفسیر و کم کردن و زیاد شدن را ندارد. محدوده مذاکرات، دقیقا محدوده برجام بوده و همان خواهد بود و بارها گفته ایم که برجام های دو و سه و چهار در کار نخواهد بود.
وی گفت: در بقیه مسائل که به طور مستقیم به خودمان مربوط می شود، از جمله توان موشکی و مساله نفوذ منطقه ای مان، به هیچ وجه بحث و مذاکره درباره این ها را وارد نمی دانیم.
باهنر افزود: در کنار سپرهای دفاعی و موشکی که باید ایجاد کنیم، به سپر جدی اقتصادی هم نیاز داریم. باید استراتژی اقتصاد مقاومتی را دنبال کنیم که از چهار، پنج سال پیش، تبیین و روشن شده است و ما انتخاب دیگری جز اقتصاد مقاومتی نداریم.
وی تصریح کرد: مطالب رهبری که روز گذشته عنوان شدند، کاملا با دقت و پژوهش های جدی و با تکیه بر قدرت واقعی مردم ایران بود. مسیر مسئولین مشخص شده است. همدلی ها و همزبانی های میان مسئولین باید به طور واقعی انجام شود.
باهنر تاکید کرد: در شلوغی های دی ماه سال گذشته، وقتی پایش میدانی انجام دادیم، دیدیم که بسیاری از تریبون های رسمی نظام، از صداوسیما و نماز جمعه تا سایت هایی که در اختیار چپی ها و راستی قرار دارد که از خزانه نظام هم تغذیه می شوند، به تزریق یاس و ناامیدی و ناکارآمدی تبدیل شده اند.
وی گفت: من سیاسی فکر می کنم اگر علیه دولت حرف بزنم و بگویم دولت مفلوک و مفلوج است، خوب است. یک نفر دیگر هم فکر می کند اگر علیه قوه قضاییه حرف بزند، خوب است. نماینده مجلس هم فکر می کند اگر مطالبات مردم را هر چه بیشتر به غلیان بیاورد و پرخاشگرانه علیه مسئولین صحبت کند، وظیفه اش را به درستی انجام داده است.
باهنر با اشاره به نارضایتی های برخی مراجع اظهار داشت: ممکن است در جای خودش، درست و دقیق باشد اما اگر بخواهند این را به صورت مطالبه در جامعه تزریق کنند، آن وقت سرویس های جاسوسی هم ۹۷ درصد اطلاعات خود را از اطلاعات علنی مثل روزنامه ها و تریبون ها می گیرند.
نظر شما